Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@12:13:43 GMT

تاثیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو بر بیت کوین

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۱۲۲۲

تاثیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو بر بیت کوین

اقتصاد آنلاین – حسین عسکری؛ فدرال رزرو نرخ بهره را یک چهارم درصد از نزدیک به صفر افزایش داد که انتظار می رود اولین افزایش از یک سری افزایش در ماه های آینده باشد.

بازار رمزارزها با برنامه های پولی بانک مرکزی آمریکا همیشه همسو بوده است. برای مثال سال ۲۰۱۸ پس از افزایش نرخ بهره، بازار رمزارزها وارد یک زمستان ۲ ساله شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز قیمت بیت کوین افزایش ۵ درصدی داشته و هیچ نشانه ای مبنی بر تاثیر منفی افزایش نرخ بهره بر بازار رمزارز تاکنون مشاهده نشده است.

فدرال رزرو در بیانیه ای اعلام کرد که شاخص های اقتصادی و آمار اشتغال "به تقویت خود ادامه داده اند" اما خاطرنشان کرد که تورم همچنان بالاست و حمله به اوکراین نه تنها "مشکلات انسانی و اقتصادی عظیمی ایجاد می کند" بلکه "احتمالاً فشار افزایشی بیشتری بر تورم ایجاد می کند." و بر فعالیت های اقتصادی در ایالات متحده تاثیر بگذارد.

فدرال رزرو دارای وظایف دوگانه است:

 به حداکثر رساندن اشتغال و تحت کنترل نگه داشتن قیمت ها. بازار کار و اقتصاد گسترده‌تر بهبود قابل توجهی از پایین‌ترین وضعیت همه‌گیری کرونا داشته است، تا حدی به لطف کاهش قیمت‌ها در سال منتهی به فوریه ۷.۹ درصد افزایش یافته است که بالاترین نرخ تورم آمریکا در ۴۰ سال اخیر است.

در حالی که بالا رفتن قیمت آب و برق در زمستان عادی است، در سال ۲۰۲۱ قیمت گاز طبیعی در تمام طول سال به دنبال افزایش یافته است.

مشکلات زنجیره تامین منجر به افزایش شدید در زمینه های مختلف از جمله ماشین های دست دوم، مواد غذایی و خدمات آب و برق شده است که باعث سختی زندگی برای آمریکایی های کم درآمد می شود.

فدرال رزرو در ابتدا افزایش قیمت ها را "گذرا" خواند، اما از آن زمان اذعان کرد که تورم بالا احتمالا برای مدتی وجود خواهد داشت. مشکلات عرضه که به نظر می رسید در اوایل سال جاری در حال عادی شدن بود، اکنون نیز تاثیر جنگ در اوکراین را احساس می کند و با موانع بیشتری روبرو می شود زیرا چین قرنطینه های جدیدی را برای مهار شیوع جدید کرونا اعمال می کند.

افزایش سریع نرخ ها آمریکا را به سمت رکود تهدید می کند. این هفته، نظرسنجی فدرال رزرو توسط CNBC - که نظرات مدیران صندوق، استراتژیست ها و اقتصاددانان را ارزیابی می کند  احتمال رکود در ایالات متحده را در ۱۲ ماه آینده ۳۳ درصد اعلام کرد که ۱۰ درصد بیشتر از نظرسنجی اول فوریه بود. آخرین نظرسنجی احتمال رکود اقتصادی در اروپا را ۵۰ درصد نشان می دهد.

با توجه به اینکه تورم نزدیک به چهار برابر نرخ هدف فدرال رزرو است، پاول به وضوح اعلام کرده که بانک مرکزی در تلاش برای مهار افزایش قیمت ها، نرخ ها را افزایش خواهد داد. اما برخی از اقتصاددانان این سوال را مطرح می کنند که فدرال رزرو چقدر می تواند بر چنین موضوع پیچیده ای تأثیر بگذارد.

جی دبلیو میسون، دانشیار اقتصاد در کالج جان جی، گفت که افزایش یک چهارم واحدی نرخ بعید است تأثیر زیادی بر تورم یا اقتصاد کلان بگذارد. او گفت: «این یک ویژگی عجیب در طرز تفکر و صحبت ما درباره اقتصاد امروز است که به این یک ابزار سیاستی که توسط این بخش از دولت استفاده می‌شود، اهمیت فوق‌العاده‌ای داده‌ایم.»

میسون گفت که انتظار دارد تورم بدون مداخله فدرال رزرو در سال آینده کاهش یابد البته «کمتر از آن چیزی که انتظار میرود». وی خاطرنشان کرد که قیمت خودرو که تا همین اواخر بزرگترین منبع تورم بود  در حال کاهش بوده است. در حالی که او گفت که مجموعه ای از افزایش های کوچک نرخ به طور کلی تأثیر عمده ای نخواهد داشت، "افزایش به اندازه کافی بزرگ در نرخ های بهره تاثیر منفی قابل توجهی بر فعالیت های واقعی اقتصادی خواهد داشت".

میسون گفت که سایر شاخه‌های دولت بهتر می‌توانند با مسائل مربوط به قیمت‌ها در اقتصاد بزرگ‌تر، مانند افزایش اجاره‌بها و قیمت خانه‌ها یا قبوض گاز و آب و برق مقابله کنند و ابزارهایی مانند سقف قیمت یا چک‌های محرک می‌توانند برای کاهش سختی‌ها استفاده شوند.

در اوایل این ماه، رییس فدرال رزرو، جروم پاول، در سخنرانی خود در کنگره، تصریح کرد که بانک مرکزی آماده است تا در صورتی که افزایش قیمت ها کند نشود، نرخ ها را با سرعت بیشتری افزایش دهد.

اما او همچنین اذعان کرد که چشم انداز اقتصادی به دلیل جنگ در اوکراین پیچیده تر شده است.

پاول به کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان گفت: این اتفاق یک تغییر دهنده بازی است و برای مدت طولانی با ما خواهد بود. «هنوز رویدادهایی در راه است... و ما نمی دانیم که تأثیر واقعی آن بر اقتصاد ایالات متحده چه خواهد بود. ما نمی دانیم که آیا این تأثیرات کاملاً ماندگار خواهند بود یا خیر.»

اخبار مرتبط ۲۲:۵۰:۴۷ سایه جنگ اوکراین بر چشم انداز نرخ بهره آمریکا ۲۰:۵۷:۴۷ ​بیانیه فدرال رزرو بیت کوین را به ۴۵ هزار دلار رساند ۱۱:۲۷:۴۰ سقوط روبل، صعود بیت کوین ۲۱:۴۰:۵۳ پایان دست‌دلبازی فدرال رزرو / افزایش قریب‌الوقوع نرخ بهره آمریکا ۲۲:۳۱:۰۳ قیمت بیت کوین باز هم رکورد شکست ۱۰:۲۹:۲۱ صعود بیت‌کوین با تضعیف شاخص دلار

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو تورم فدرال رزرو بیت کوین نرخ بهره آمریکا ارز دیجیتال قیمت بیت کوین افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا بحران کرونا جنگ اوکراین فدرال رزرو نرخ بهره بیت کوین قیمت ها نرخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۱۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید